Над 10 см. сняг натрупа за по-малко от два часа по високите части на Община Габрово. В града снежната покривка е 5-8 см. Приоритетно се обработват главните улици, линиите на пътническия транспорт и пътищата към лечебните заведения. Почистват се пътищата към селата, където на места има навявания от силния вятър. Поради обилния снеговалеж, част от извънградските линии се движат със закъснение. Температурата в града е 1 градус.

Проходът Шипка е отворен за движение, почистен и обработен. Пътищата към Севлиево, Дряново и Трявна също се почистват. Предстои обработване на третокласната републиканска пътна мрежа.

Няма получени сигнали за бедстващи хора.

Прогнозата:

Днес в Западна България ще спре да вали още преди обяд и постепенно облачността ще се разкъсва и намалява, над много райони до предимно слънчево време. В Централна и Източна България ще има валежи от дъжд, в Лудогорието и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг и ще се образува снежна покривка. След обяд валежите ще отслабват и спират, най-късно вечерта в североизточните райони. Ще продължи да духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 3° и 8°, по Черноморието до 11°-12°.

В планините валежите, предимно от сняг, от запад на изток ще отслабват и спират, а облачността през деня ще намалее. Интензивни ще са снеговалежите в сутрешните часове, особено в Централна и Източна Стара планина. Ще духа умерен до силен северозападен вятър и на места ще се образуват навявания и преспи. Температурите още ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 7°.

Жълт код за снеговалеж с вятър и условия за навявания в габровска област за 30 ноември
29 ноември 2021
Стопроцентова смехотерапия за душата в габровския тетър
30 ноември 2021