Осмото издание на инициативата „Приеми ме на село“, която реализира Община Габрово, обещава да е истински вълнуващо и впечатляващо. Новият формат и интригуващите предизвикателства, които организаторите предвиждат, засили интереса на желаещите да участват в него и най-нетърпеливите искат да знаят колкото може повече за „Приеми ме на село-Възраждане“.

Ето защо повдигаме малко завесата и представяме един от менторите, които ще работят с младите хора. За поредното приключение, в което се впуска той това лято, за мотивацията му да се включи в екипа, за възможностите и очакванията от тазгодишното издание, разговаряме с Йордан Белев – артист - илюзионист, съосновател на най-голямата магичната организация в България - Quick Hands Project, главен мениджър на световния фестивал на магичните изкуства „Златна котка“, общински съветник, строителен предприемач и участник в последния сезон на „Фермата“.

Здравей, Дани! Радваме се, че прие предизвикателството да бъдеш един от менторите в „Приеми ме на село-Възраждане“! С какво те спечели инициативата?

Въпреки натоварения ми график и многото разнородни ангажименти, мисълта за две седмици сред красивата природа на габровския Балкан и възможността да направим нещо красиво и смислено, което да остане за хората, ме накара да отложа всичко останало и да се впусна в това приключение. Да не говорим колко ми наподобява идеята на любимото ми телевизионно предаване "Фермата".

Притежаваш куп разнородни умения и имаш интереси в толкова много и различни области. Тежи ли на човек да се занимава с разнообразни дейности или възприемаш тези умения като предимство?

Разбира се, че е предимство. Господ ме е дарил със сръчни ръце и комбинативен ум, за което съм адски благодарен. От друга страна зодиакалният ми знак - "Близнаци", не ми позволява да задържам интереса си твърде дълго върху една и съща дейност и аз постоянно търся нови и различни предизвикателства, умения и способности. Като обобщение мога да кажа, че именно разнородните интереси ме поддържат жив и в кондиция.

Ти си един от менторите в тазгодишното издание на „Приеми ме на село – Възраждане“ и ще подпомагаш участниците в дейностите, свързани основно със строителство и възстановяване на автобусните спирки в с. Солари  и с. Свинарски дол. Какво да очакват от теб младите хора, с които ще работиш, и какво ти би искал да откриеш у тях?

Да очакват много работа през деня, в която ще се опитам да ги науча на неща, които само могат да им бъдат полезни, а вечер ще седим около масата и ще си говорим на всякакви теми. Имам толкова много за споделяне. Надявам се да имат очи и уши, за да видят и чуят всичко, което ще им покажа и разкажа.

Ако имаш възможност да разговаряш с някой, който все още се колебае дали да се запише за участие, какво би му казал?

Да си стои вкъщи. Играта е за смелите и решителните. Скромните и колебливите винаги чакат удобния момент, а той в повечето случаи никога не идва. Чакам всички будни, смели и усмихнати авантюристи НА СЕЛО. Да се върнем към природата и да възродим интереса към корените си.

Дани Белев е готов да предаде своя огън, опит и хъс за работа на онези млади хора, които ще се включат в благородната инициатива и с труда си ще подпомогнат две малки планински селца да променят своя облик. Готови ли сте да приемете този пламък?

Инициативата „Приеми ме на село - Възраждане“ е насочена към млади хора на възраст от 18 до 29 г. от цялата страна и българските общности от чужбина. Крайният срок за подаване на заявление е 20 юли 2021 г., а пълна информация относно записване за участие, дейности и цялостна организация, може да откриете тук.

 

 

Офицер от резерва дари материали за военното образование на НМО
2 юли 2021
Прекъсвания на електрозахранването във връзка с модернизацията на уличното осветление /07.07. - 16.07.2021 г./
2 юли 2021