Община Габрово има удоволствието да ви покани на специалния концерт "Завинаги в сърцата", посветен на уникалното музикално наследство и последните артистични търсения на Милчо Левиев. Програмата на концерта ще бъде представена от дългогодишни творчески съмишленици на Маестрото като Вики Алмазиду, Антони Дончев, Васил Хаджигрудев, Димитър Семов и Тодор Бакърджиев. 

През месеците преди смъртта си Милчо беше отдаден на създаване на аранжименти за глас и камерни инструментални формации върху емблематични теми от произведения на Барток, Шопен, Владигеров, Равел, Вила-Лобос, Чайковски и Рахманинов. По този начин той влезе във вдъхновяващ диалог с историята и, благодарение на световно признатия си талант, превърна класическото в поредица от нови открития, които носят необичайнo интересни перспективи. Всеки от красивите им, хармонични нюанси ще можете да чуете на 6 юли, от 19:00 часа в зала „Възраждане. В рамките на концерта ще бъде представен и албумът "Sonata '57".

Билети може да купите предварително от ул. „Радецка“ -  изнесената каса на  ДТ „Рачо Стоянов“, а в деня на концерта - на касата на зала „Възраждане“. Цена: 8 лева.

Към събитието във Фейсбук можете да се присъедините ТУК 

Имануел Щарк от отбора на „P&S Metalltechnik“ спечели 68-тата колоездачна Обиколка на България
6 юли 2021
Започват летните концерти на Габровски камерен оркестър
6 юли 2021