200 дози ваксини е поставил мобилният екип за ваксинация в габровските села за периода 02-11 юни. По инициатива на кмета на Габрово със съдействието на Регионалната здравна инспекция и Центъра за спешна медицинска помощ – Габрово малките населени места в общината бяха посетени по график, за да бъде осигурена ваксинация на желаещите възрастни и трудноподвижни хора. За целта бяха организирани временни пунктове за ваксиниране в здравните служби, а където няма такива - в административните сгради.

Съобразно заявено желание от хората чрез кметовете и кметските, мобилният екип посети селата Драгановци, Новаковци, Яворец, Стоевци, Райновци, Гъбене, Музга и Дебел дял, Козирог и Живко, Поповци, Гергини, Гарвани, Николчовци, Киевци, Гайтани, Думници, Рязковци, Мичковци, Старилковци, Жълтеш, Богданчовци, Балани и Тодоровци.

Общо 26 628 са поставените дози ваксини срещу COVID -19 в габровска област към 16 юни 2021 г., информират от РЗИ – Габрово.

Как премина ваксинацията в село Жълтеш, чуйте в репортаж по темата на „Часът на Габрово“ с кметския наместник на селото Ана Боянова и местните хора:

 

Търсим артистични кандидати (18-25 години) за участие в обучение за СЕТИВЕН ТЕАТЪР
23 юни 2021
Временна организация на движението на 26 юни в Габрово
24 юни 2021