Фондация "Зад кадър" набира млади (18-25 години) и артистични кандидати за участие в обучение за СЕТИВЕН ТЕАТЪР.

Обучението ще се проведе в Габрово в периода 29.06 - 04.07.21 г. и ще завърши с представление – лабиринт на 04.07 и 05.07.21г.

Театърът на сетивата е иновативно направления в съвременното изкуство. Той създава интерактивен и site specific спектакъл, в който публиката става главен герой и активен участник в твроческото взаимодействие. Сетивният театър премахва условната граница между артист и зрител, за да създадат преживяването заедно. За разлика от класическия театър, Сетивният театър активира всички сетива на участниците – зрение, слух, обоняние, осезание, дори вкус, което стимулира развитието на въображението, креативността и асоциативното мислене.

Обучението и представлението ще се осъществят в рамките на проект „Промяна за „Шести участък” – Театър на сетивния лабиринт”, финансиран по програма „Култура” на Община Габрово. Проектът има за цел обживяването на историческия габровски квартал „Шести участък” и превръщането му в привлекателна и желана зона за живот, бизнес и приятно прекарване на свободното време.

За да се запишете за обучението, изпратете кратко представяне и информация за контакт на: gabrovosensorylabyrinth@gmail.com до 27.06.2021г.

Жълт код за високи температури е обявен за утре 24 юни
23 юни 2021
200 дози ваксини е поставил мобилният екип за ваксинация в габровските села
24 юни 2021