Благоустрояването на територията до Учебен корпус 1 (Интеграла) на Технически университет – Габрово стартира през тази седмица.

Строително-ремонтните работи ще обхванат площ около 10 декара между корпусите 1 и 5. Предвидено е обновяване на паркинг зоната. Ще бъдат монтирани ледосветители, видеонаблюдение и поливна система, които сега липсват. Ще има и зарядна станция за електромобили.

Прилежащата алейна мрежа ще бъде основно рехабилитирана с нови настилки, тротоари и стъпала. Ще се почисти неподдържаната растителност и мястото ще се затреви. Включено е парково обзавеждане с пейки, пикник маси, велосипедни стойки и съдове за отпадъци.

Дейностите ще бъдат извършени от „Билд инвест“ ООД, гр. Хасково. Стойността на договора с избраната фирма е 274 286.88 лв. с ДДС и срок за изпълнение от три месеца.

За обекта е изготвен инвестиционен проект от местното дружество „Арк проект“ ООД, което ще изпълнява и авторския надзор. Строителният надзор е поверен на „СС-Консулт“ ЕООД от гр. Варна.

Финансирането се осигурява по проект „Красива България“ чрез споразумение с Министерството на труда и социалната политика. Безвъзмездната субсидия е 95 945.55 лв., а останалите средства са от бюджета на университета.

Съгласно Националния план за действие по заетостта през 2021 г. част от работниците на обекта трябва да са безработни, за които ще бъдат създадени временни работни места. Мярката подпомага регистрирани в бюрата по труда лица чрез обучение в областта на архитектурата и строителството, здравеопазването и социалните услуги.

Технически университет – Габрово е единственото висше училище от страната, което кандидатства за подпомагане в тазгодишната кампания на „Красива България“.

Община Габрово обявява обществена поръчка с цел избор на доставчик на нетна електрическа енергия
22 юни 2021
Интерактивен музей на индустрията в европроект за дигитално образование
22 юни 2021