Община Габрово обявява обществена поръчка с цел избор на доставчик на нетна електрическа енергия - ниско напрежение и координатор на стандартна балансираща група, пълно администриране на информационния поток с ЕСО ЕАД, както и поемане на разходите за небаланси за 184 обекта на Община Габрово и второстепенни разпоредители.
При изпълнение на поръчката следва да се доставя електрическа енергия, с качество и по ред, съгласно предвиденото в Закона за енергетиката (ЗЕ) и останалите нормативни актове, които уреждат обществените отношения, свързани с доставката на електрическа енергия (в т.ч. наредбите към ЗЕ, Правилата за търговия с електрическа енергия (ПТЕЕ) и Правилата за измерване на количеството електрическа енергия (ПИКЕЕ).
В качеството на „координатор на балансираща група“ изпълнителят следва да поеме отговорността за балансиране, да включи възложителя в пазара на балансираща енергия като участник (непряк член) в стандартна балансираща група, без възложителя да заплаща такса за участие, както и да осигури прогнозиране на потреблението на възложителя, включително администриране на часовите графици за потребление на възложителя.
Прогнозната цена за 1 MWh нетна електрическа енергия – ниско напрежение е 131.00 лв.
Пълният обхват на дейността е съгласно техническата спецификация, неразделна част от документацията.
Прогнозното количество за доставка на нетна активна електрическа енергия за срока на договора е 2000 МВтч.
За срока на договора Възложителят си запазва правото на промяна в прогнозното количество според възникналата необходимост, като изпълнителят се задължава да достави нужното количество електроенергия за денонощие, за месец и за целия период на договора. Договорът влиза в сила от датата на сключване и е със срок на изпълнение до достигане на прогнозната стойност, но не повече от 12 (дванадесет) месеца, считано от датата на регистрация на първия регистриран трафик. 

Повече ивформация - в линка.

Юлиян Вергов идва в Габрово за откриването на София филм фест
22 юни 2021
Започва благоустрояване около Корпус 1 на ТУ – Габрово
22 юни 2021