От началото на месец май е в ход обновяването на уличното осветление на територията на Габрово. Дейностите по модернизацията ще продължат повече от година и ще бъдат съпътствани със серия от временни неудобства, причинени от липса на улично осветление в различни райони на града.

До момента с обновено улично осветление са кварталите Трендафил 1 и Трендафил 2, Тончевци, Златари, Русевци, Голо бърдо и Стефановци. След подмяната на осветителните тела, там ще бъдат монтирани и нови табла за управление на уличното осветление.

Община Габрово обръща внимание, че в отделни райони на града има технически проблеми с кабелната мрежа, които се отстраняват едновременно с обновяването на осветителите и това създава впечатление за частична подмяна на осветлението или за неработещо ново осветление.

Допълнително и поетапно ще се извършва подмяна и полагане на нови кабелни захранвания в участъците с амортизирана подземна кабелна мрежа. Припомняме, че процесът на модернизация на уличното осветление включва подмяна на съществуващите осветителни тела и изграждане на система за енергиен мениджмънт, която ще извършва управление, мониторинг и контрол на уличното осветление.

Община Габрово уточнява още, че плановият график на фирмата изпълнител за дейностите по модернизацията на уличното осветление в Габрово е обвързан и с метеорологичните условия.

Подробно приложение с информация за напредъка по подмяната на уличното осветление, което ще отразява актуалната ситуацията на изпълнението на дейностите, можете да намерите тук:

Отчитане на напредъка по модернизацията на уличното осветление в Габрово

София Филм Фест за 12-та поредна година в Габрово
18 юни 2021
Започва приемът на документи за участие в „Приеми ме на село - Възраждане“
20 юни 2021