Обичате ли приказки? Харесва ли ви света, за който те разказват? В него има гостоприемни домакини, вкусни гозби, майстори със златни ръце, мъдрост и... много труд.

А искате ли да станете част от една такава приказка? Съвременна, но все пак приказка.

Инициативата „Приеми ме на село“ тази година дава възможност на младите и трудолюбиви хора да се превърнат в добри герои, които с грижа към природата и любов към красивото, ще помогнат да се промени обликът на две малки габровски селца.

Село Солари и село Свинарски дол се намират на около 7 км. от Габрово. Сгушени в полите на Габровския Балкан, те очакват своите нови приятели – младежи от 18 до 29 г. от цялата страна и български общности от чужбина, и са готови да ги посрещнат с неповторима атмосфера, уют и непринудено очарование.  

Какво очакват в замяна? Да приемете предизвикателства, свързани с практически знания и умения, защото имат нужда от: възстановяване на автобусните спирки, почистване и възстановяване на селските чешми, изграждане на дървени компостери и обновяване на инфраструктурата по екопътеката от село Солари до Иванилския водопад.

Ако искате да се включите в благодорната инициатива и да изпитате удовлетворението от добре свършената и полезна за местната общност работа, изберете период за участие – от 02.08.2021 г. до 08.08.2021 г. или от 09.08.2021 г. до 15.08.2021 г., и се запишете за участие ТУК!

Участието в „Приеми ме на село – Възраждане“ е безплатно. Краен срок за подаване на заявленията – 20 юли 2021 г.

Нека заедно напишем приказката „Приеми ме на село – Възраждане“!

Пълна информация за инициативата – условия, изисквания, документи и др., ще откриете на адрес:  https://www.priemimenaselo.eu/.

 

Обновяването на уличното осветление в Габрово ще продължи повече от година, седем габровски квартала вече са с ново осветление
18 юни 2021
Автокино в Габрово
21 юни 2021