В последната събота на месец юни Община Габрово кани всички малки и големи любители-колоездачи на велопоход. Спортното събитие се организира по повод 26 юни – Международния ден за борба с наркоманиите и има за цел да привлече интереса на младите хора към спорта като алтернатива на рисковото поведение.

Инициативата няма състезателен характер, а определеното трасе е подходящо за всички възрасти – деца, родители, баби и дядовци. За да се включите в колопохода е необходимо да имате велосипед, каска и добро настроение.

Старт-финалът е на пл. „Възраждане“. Трасето преминава по: ул. "Скобелевска" - ул. "Брянска" - ул. "Хр. Смирненски" - десен завой по ул. "Орловска" - десен завой по ул. "Доктор Никола Василиади" – ляв завой при Дом на хумора и сатирата по ул. "Брянска" - ул. "Скобелевска"  - финал на площад “Възраждане”.

Тези, които нямат възможност да се явят на старт-линията, могат да се присъединят от всяка точка на трасето.

Участниците ще бъдат водени от пилотна полицейска кола, а в края на колоната ще се движи обозначен служебен автомобил.  С цел недопускане на инциденти, по улиците, включени в трасето, ще бъде създадена временна организация на движение.

Начало на велопохода ще дадат спортистите от колоездачен клуб „Янтра-Исполин“ заедно със своя треньор Даниел Петров. С участието си в събитието те подкрепят всички, които припознават спорта като начин на живот, и заедно с тях ще покажат на останалите, че да караш колело с приятели е едно от най-забавните занимания.

А след финала на велопохода, на пл. „Възраждане“, ще започне състезание по майсторско каране на колело по трасе с препятствия. То ще се проведе в три възрастови групи: 7 - 10 години; 11 - 15 години; 16 - 20 години, като най-добрите във всяка категория ще получат страхотни вело награди!

Желаещите да се включат в спортните събития могат да заявят участие, като се регистрират тук.  

Защо е необходимо да се регистрирате предварително? Защото регистрацията Ви дава възможност да спечелите атрактивни награди! Ще ги получите лично в деня на събитието, на пл. "Възраждане", след 12.00 часа. Побързайте!

 

 

 

„Летни занимания“ за деца от първи до четвърти клас
14 юни 2021
Нека отново превърнем сивото в зелено!
15 юни 2021