На 9 юни 2021 г. от 16:00 часа в музей „Дом на хумора и сатирата“ ще стартира младежкото състезание за създаване на открита зона The Place.

Четири отбора ще имат възможността да представят на живо пред своите ментори и организаторите на събитието техните идеи, цели и визия за развитие на младежко пространство на територията на община Габрово.

В събитието участие ще вземат представители на „Дом на хумора и сатирата“, екипът по проект „Да намерим нашите ниши за устойчиво местно икономическо развитие, като засилим връзката между хора, място и технология“ с акроним iPlace на Община Габрово, както и пет вдъхновяващи млади хора, които ще извървят пътя на развитие на идеите на отборите до тяхното реализиране. А ето и звездният тийм ментори в инициативата:

Иво Тепавски живее и се развива в град Габрово, като трите основни дейности и роли, в които се припознава са тези на младежки работник, ивент мениджър и учител. Завършва филология във Великотърновския университет „Св. Кирил и Методий”, като през последните 10 години е натрупал завиден опит в неправителствения сектор главно чрез активното си доброволчество и работа в ИМКА Габрово. Една от основните му цели е подобряването на качеството на живот на различни общности чрез предоставяне на възможности за личностно им развитие и самоизява. Той е активен, креативен и много любопитен млад човек, който обича интересните и провокативни идеи. А посвещаването на времето му на качествени каузи и мисии е неговата истинска страст и неизменна част в ежедневие му.

 

Мартина Денева е интериорен и експозиционен дизайнер. Родена е в Габрово, където учи в Национална Априловска гимназия, а след това специализира дизайн в Нов български университет и в Миланския политехнически университет. Натрупва професионалния си опит в студиа в България и Италия, а днес работи изцяло в сферата на експозиционния дизайн на изложбени и музейни пространства. От 2020 г. живее в Габрово, където е част от екипа на Музея на хумора и сатирата, както и докторант при Българска академия на науките. Партнира си активно с културни, младежки и музейни институции, а интересите й са свързани със съхранение и модернизиране на публичните пространства в България.

Ангел Бондов е урбанист по призвание и образование. Натрупва опит по специалността, като участва в разработването на редица устройствени и стратегически документи. През последните 5 години фокусира усилията си към по-социалната, директна и креативна страна на урбанизма, а именно: работата с граждани и тяхното включване в различни процеси, целящи облагородяване на публичната градска среда. Като съосновател и част от сдружение „|Не|Формално“, придобива значителен практически опит в използването на подхода placemaking. Координира и ръководи облагородяването на над 10 публични пространства в цялата страна. Активен член на професионалната мрежа „Placemaking Europe”, в която като част от Tooltest Day Crew участва в ежегодни международни събития за тестване на различни „инструменти“ за облагородяване на градската среда. В момента e част от екипа на „Грийнпийс“ – България, където работи с местни общности в старозагорския регион.

 

Петър Бодуров е на 30 години от град Шумен. Професионално се развива в сферата на дигиталния маркетинг. През последните 5 години се занимава със социални проекти като работи усърдно за популяризиране на младежкото доброволчество и предприемачество. Зад гърба си има множество инициативи.

Основател е на Фондация „Подобри“ и е първи председател на Общински младежки съвет - Шумен. С тези две организации успява да реализира много проекти като Младежка сфера, Фестивала „Шумен и Буден“, Rebox, Младежката доброволческа академия и други.

Петър Бодуров не приема бездействието като алтернатива, дори по време на криза.

 

 

Създаване на Младежка зона The Place e инициатива, която се организира по проект iPlace на Община Габрово в партньорство с музей „Дом на хумора и сатирата“. Проектът си поставя за цел създаване на десет уникални стратегии за икономическо развитие, насочени към особеностите на участващите градове и генериране на екосистеми за иновации. Партньорите ще се фокусират върху собствените икономически силни страни и утвърждаване на стратегически методи за активизиране на местната икономика, адаптиране на градовете към бъдещи икономически промени и определяне на методология за устойчиви градове.

Повече информация за проекта можете да намерите на: https://gabrovo.bg/bg/article/16991

Набират се допълнителни преброители и контрольори за Преброяване 2021
8 юни 2021
Акцент на месец юни в Художествена галерия "Христо Цокев"
9 юни 2021