До 1 ЮНИ 2021 г. се удължава срока за регистрация на младежи, желаещи да се включат в състезанието за идеи МЛАДЕЖКА ТЕРИТОРИЯ THE PLACE.

Имаш идея, която не ти дава покой и искрено те вълнува? Искаш животът в Габрово да става все по-интересен?

Община Габрово, в партньорство с Музей на Хумора и сатирата те кани да участваш в младежко състезание! Ще имаш възможност да дадеш воля на въображението си и да се впуснеш в създаването на твой собствен проект, който да направи Габрово още по-привлекателно място за живот!

Състезанието си поставя за цел да срещне млади, творчески личности, които да генерират креативни решения и идеи за развитие на пространството около Музей на хумора и сатирата или друго желано място. Искаме да провокираме творческо мислене на младите хора. Искаме да реализираме техните смели идеи за едно ново младежко пространство за изява на талантите, което да бъде открито с младежко събитие – фестивал.

Търсим вашите отговори на въпросите: КОЕ Е ЛЮБИМОТО ВИ МЯСТО В ГАБРОВО?    КАКВО ЩЕ НАПРАВИТЕ ЗА НЕГО?    С КОГО ЩЕ ГО СПОДЕЛИТЕ?    ИМАТЕ ЛИ ПРЕДЛОЖЕНИЕ И ЗА ДРУГИ МЕСТА?

Състезанието е насочено към младежи между 13 и 29 години. Всеки може да се включи като индивидуален участник или със свой отбор. Отборите ще бъдат подкрепени и предизвикани от ментори с опит в областта младежкото предприемачество, развитието на градската среда и неправителствения сектор. Участниците ще имат възможност да организират сами работата си след старта на събитието.

Регистрацията за събитието е отворена до 1 ЮНИ 2021 г. на следния линк: Младежка територия THE PLACE.

Повече информация за УСЛОВИЯТА ЗА УЧАСТИЕ можете да намерите тук.

Мечтайте смело! И знайте, че „Мечтите трябва да са толкова големи, че да можем да растем в тях.", Джоузи Бисет

Събитието е част от проект IPlace „Да намерим нашите ниши за устойчиво местно икономическо развитие, като засилим връзката между хора, място и технология“ с акроним iPlace (Finding our niches for sustainable local economic development leveraging the nexus of people, place and technology). Проектът си поставя за цел създаване на десет уникални стратегии за икономическо развитие, насочени към особеностите на участващите градове и генериране на екосистеми за иновации. Партньорите ще се фокусират върху собствените икономически силни страни и утвърждаване на стратегически методи за активизиране на местната икономика, адаптиране на градовете към бъдещи икономически промени и определяне на методология за устойчиви градове.

Повече информация за проекта можете да намерите на сайта ни тук.

Удължава се срокът за участие в конкурса „Моето зелено Габрово“
13 май 2021
Спортните игрища в Габрово ще работят безплатно на 15 май от 13 до 15 часа
14 май 2021