Бъдете активни за 15 минути на 15 май!

Габрово се включва в Световния ден на предизвикателството на 15 май. Денят  е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

В България, събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР” на Българска асоциация Спорт за всички и се подкрепя от Министерство на младежта и спорта.

Кампанията цели да популяризира заниманията със спорт и да провокира хората към физическа активност. Акцентът е върху включването на лица от всички възрасти, които да бъдат насърчени към системно движение и упражняване на различни видове спорт.

Организаторите отправят предизвикателство към габровци да се включат в упражняването на някакъв вид спорт или физическа активност за поне 15 минути на 15 май. За тази цел Община Габрово отваря вратите на всички спортни игрища и открити тенис кортове в града от 13:00 до 15:00 часа.

В спортен комплекс „Христо Ботев“ на разположение на желаещите ще бъдат треньори по тенис на маса, тенис на корт, скокове на батут, футбол, лека атлетика, бокс, хандбал.

Желание и бодър дух, спортна нагласа и екипировка са изискванията към всеки, които приема предизвикателството!  

 

УДЪЛЖАВА СЕ СРОКЪТ ЗА УЧАСТИЕ В СЪСТЕЗАНИЕТО ЗА ИДЕИ – МЛАДЕЖКА ТЕРИТОРИЯ THE PLACE
13 май 2021
Без „Синя зона“ в Габрово на 17 май, разпореди кметът Таня Христова!
14 май 2021