Студенти, преподаватели и служители на Технически университет – Габрово ще посадят 150 фиданки бор и дъб, осигурени от Държавното горско стопанство – Габрово.

За залесяването и избрана площ от половин декар в близост до Учебен корпус 2. Там е имало широколистни и иглолистни дървета, но след силна буря преди няколко години сега пространството има нужда от възстановяване.

Проявата е организирана от Студентския съвет на Университета и ще се проведе в събота – 24 април 2021 г., от 10:30 часа. Чрез нея ТУ – Габрово се присъединява към инициативата на президента на Република България „Да засадим дърво, да възродим българската гора“.

Идеята възниква през 2020 г. като ежегодно събитие през пролетта и през есента. Целта е да бъдат възстановени горски територии чрез залесяване с характерни дървесни видове, озеленяване на съществуващи и създаване на нови паркови пространства с доброволния труд на хората.

Първото издание ще се състои едновременно в различни части на страната, където млади хора и техните преподаватели ще дадат своя принос с подкрепата на разсадниците към държавните горски стопанства.

Президентът Румен Радев, членове на екипа му и на неговата администрация ще залесяват участък в Плана планина.

Изложба за Априлската епопея гостува в Националния музей на образованието
21 април 2021
Еко предизвикателства за Деня на Земята
21 април 2021