Всяка година на 22 април се отбелязва Световния ден на Земята. Това е най-големият нерелигиозен празник в света, който е честван от милиони хора. Причината е една – всички ние живеем на единствената планета Земя.

И тази година Габрово ще бъде част от световната организация за отбелязване на Деня на Земята. На 22 април в централната пешеходна зона в нашия град, от 11:00 до 14:00 часа ще бъде организирана еко шатра, където освен информация за опазването на околната среда габровци могат да се включат в предизвикателството „Еко викторина“. Правилните отговори на поставените екологични въпроси ще донесат приятна изненада за участниците.

Организатор на инициативата е Община Габрово, а екипът, обезпечаващ събитието, ще предостави на всички посетители на шатрата полезна информация за разделното събиране на отпадъците, рекламни материали и ще отговори на всички въпроси за компостирането, рециклирането и възможностите за опазване на Синята планета.

Освен това в еко шатрата ще може да се регистрирате за участие в Пролетно почистване 2021, което ще се проведе от 7 до 20 май.

Очакваме Вашето участие!

 

Участието в Световния ден на Земята е част от програмата на Община Габрово за 2021 година като носител на престижната награда Европейски зелен лист #EUGreenLeaf.

ТУ – Габрово се включва в президентската инициатива за залесяване
21 април 2021
Напомняме: „Моето зелено Габрово“ - конкурс за есе и рисунка, посветени на наградата „Европейски зелен лист“
22 април 2021