Пътищата в общината сe почистват и обработват. Снежната покривка в централна градска част е 10 см., във високите части на общината до 15 см. В посока Здравковец има снегонавявания до 20 см.

Пътните настилки в областта са почистени и опесъчени, проходими при зимни условия.

На прохода Шипка температурата е -6°C. Пътната настилка е почистена и опесъчена, снежната покривка е около 15 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.  

Пътят към курортен комплекс Узана е обработен, проходим при зимни условия. Пътищата в комплекса се почистват. Снежната покривка там е 15 см, температурата е -6°C.

 ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити.

Няма населени места без електроснабдяване.

Времето в Габрово е облачно със слаб снеговалеж, температурата на въздуха е -1°C, а влажността - 94%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Налице са предпоставки за образуване на ледени висулки по покривните конструкции на сградите. Във връзка с това напомняме на гражданите да бъдат особено бдителни в близост до фасади на сгради.

!!! Община Габрово напомня на собствениците, наемателите и ползвателите на имоти за задължението да почистят стрехите и фасадите на сградите си от ледени висулки, както и тротоарите пред тях от лед и сняг.

Прогнозата за времето:

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за март.

Днес до обяд в по-голямата част от страната валежите ще спрат, най-късно в югоизточните райони. От запад облачността временно ще се разкъсва и ще намалява. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°. Вечерта от запад-северозапад облачността, предимно средна и висока, отново ще се увеличи.

В планините до обяд на места все още ще превалява сняг. След обяд валежите ще спрат и за кратко облачността ще се разкъса. Ще духа силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 8°.

 

Три нови електробуса за финал на транспортния проект на Габрово
10 март 2021
Кръговата икономика: какво представлява тя и защо е важна
11 март 2021