Прогноза за България за 10.03.2021 г.

Очакват се валежи от дъжд и от сняг. Вечерта дъждът навсякъде ще премине в сняг и до полунощ ще се образува снежна покривка - 5-10 см. Ще има условия за преспи и навявания.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по ниско от средното за месеца.

През следващото денонощие през България ще преминава студен атмосферен фронт. Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, в северозападните райони - от сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. До вечерта на много места в Северна България и по високите полета на Западна дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка. В Предбалкана и Лудогорието ще има условия са преспи и навявания. Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°. Максималните температури ще са от 1° - 3° в Северозападна България, където ще останат без съществен дневен ход, до 9° - 11° в югоизточните райони от страната.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи предимно от сняг, под около 1200 метра - от дъжд. Ще духа умерен до силен южен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад - северозапад и с него ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите границата на снеговалежа ще се понижи. На много места по планинските проходи ще се образуват преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра - около минус 3°.

Кметът на Габрово предлага 30 % ежемесечна отстъпка от таксата за сервиране на открито в заведенията в града
9 март 2021
„Месечен абонамент за район“ в зоните за платено паркиране от 15 март
9 март 2021