Заместник-кметът на Община Габрово инж. Добрин Савчев е избран за председател на авторитетното международно жури на проекта за енергийна ефективност МОДЕЛ. Журито е седемчленно, а г-н Савчев е единственият представител на България в него. Останалите членове са от Франция, Германия, Холандия, Унгария и Белгия, като сред тях има представители на Европейската комисия и организации за енергийна ефективност, управление на енергията и промени в климата.

Първото заседание на журито ще се проведе на 25 февруари в Брюксел. Като негов председател инж. Савчев има ангажимент да координира първата среща, както и да участва в церемонията и връчи приза на наградения за 2009 година град. Награждаването ще бъде част от конференция, организирана от Енерджи-Сите, съвместно с партньори от Централна и Източна Европа, която ще се проведе на 24 март в Брюксел в рамките на Европейската седмица на енергийната ефективност.

Припомняме, че през 2009 година в международния конкурс по проекта за енергийна ефективност МОДЕЛ, Община Габрово беше отличена в създадената специална категория „Най-добра пилотна община 2008”. Това, както и избирането на инж. Савчев за председател на авторитетното жури на проекта МОДЕЛ през 2010 г., е изключително висока оценка за всичко, което прави община Габрово в сферата на енергийната ефективност.