Отбелязахме Деня на Габрово – 17 май, с концерти по габровски. Откритата сцена беше заета само от местни танцьори и музиканти от ДФА „Габровче“ и оркестър „Габрово“.

„Габровчетата“ на Лъчезар Захариев спазиха традицията да представят уникална програма с много хумор, остроумие, театрални етюди и карнавални трансформации. Видимо публиката реагираше с бурен смях и аплодисменти на историите, пресъздадени от танцьорите, певците и музикантите на ДФА „Габровче“ и театрален състав "Смехоранчета".

Колоритният вестител на карнавала Ранката Барабанката също се беше „отбил“ на сцената, за да разпространи „последните новини“ от и за Габрово.

Нито ниските температури – около 11 градуса, както обяви водещата на вечерта Гергана Харитонова, нито опасенията за дъжд отказаха вярната публика на оркестър „Габрово“ да се забавлява и наслаждава на любимите си парчета. Солисти на концерта бяха Цвети Рудева и Стефан Косев. Под диригентската палка на Николай Венков чухме популярни джаз и рокенрол златни хитове и филмова музика.

Светът е оцелял, защото се е смял и защото е пял. Само по време на габровския карнавал ще получите и двете – смях и много музика, и то напълно безплатно, защото габровци са гостоприемни хора. Елате и се убедете сами!

Няма такава публика Котки от цяла България отиват на карнавал в Габрово