С решение № 108 от 28 април 2016 г. Общински съвет - аброво удостои Рада Москова и Никола Данчев със званието „почетен гражданин на град Габрово“, а Тотка Полякова - с почетния знак на град Габрово.

На тържествено заседание, което се състоя в Деня на Габрово – 17 май в Художествената галерия „Христо Цокев“, новите почетни граждани и носителят на почетния знак получиха своите отличия от кмета Таня Христова и председателя на Общинския съвет Лена Георгиева. Те поздравиха габровци по случай Деня на града.

Доц. д-р Никола Данчев е удостоен, заради дейността си, с която изследва и прославя Габрово през годините. Приносът му към образователното и културното дело в България, както и 75-годишният му юбилей бяха сред основанията за присъждането на званието.

Рада Москова, която е родена в Габрово, е отличена, заради приноса й към българската литература и драматургия. Тя е известна българска писателка, автор на приказки, стихотворения и проза и сценарист на телевизионни и игрални филми.

Тотка Полякова е удостоена по случай нейната 70-годишнина и заслугите й за утвърждаването на читалището като наследник на традициите и като съвременна неправителствена организация с мениджърски подход към събитията.

Музикален поздрав към публиката отправиха Елена Назърова и Юлия Големанова с изпълнението си  на два рояла. Към тях се присъедини младият пианист Николай Георгиев.

Няма такава публика Програмата днес – 18 май 2016 г.