За поредна година област Габрово е шампион по усвояване на европейски средства - 1 360 лв. на човек към 31 януари 2015 г., обявиха от Института за пазарна икономика (ИПИ).

На второ място, както и година по-рано, се нарежда област Бургас (1 152 лв./човек). Следва ги област Ловеч, като измесва Софийска област, която миналата година заемаше трето място.

Към 31 януари 2015 г. българските общини са получили близо 4,1 млрд. лв. като бенефициенти на структурните фондове и на кохезионния фонд на Европейския съюз. Това е стойността само на реално изплатените вече суми. Средната усвояемост на глава от населението за страната е 564,9 лв. на човек.

Община Габрово, като бенефициент по оперативни програми, е сред общините с най-много изплатени средства на човек от населението.

Подробни данни и пълното съдържание на изследването може да намерите на http://ime.bg/bg/articles/koi-oblasti-i-obshtini-usvoyavat-nai-mnogo-sredstva-ot-strukturnite-fondove-na-es/#ixzz3d7O651t3.

Таня Христова с награда „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 г. Община Габрово с приз от Фондация за прозрачни регламенти