На 14 юли 2015 г. на тържествена церемония за седма поредна година Фондация за прозрачни регламенти връчи своите призове за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации в България.

„Основата на успеха е изграждането на качествена администрация, а прозрачността е един от стълбовете на доброто и демократичното управление, залегнал в Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво“, сподели заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Аспарухов по време на церемонията.

Призът е учреден през 2008 г. от ФПР в изпълнение на четвъртия принцип от Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Наградата е преходна и се връчва за постижения на администрациите в четири категории:

-          най-прозрачна областна администрация;

-          най-прозрачна общинска администрация;

-          най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество;

-          най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество.

В категорията „Най-прозрачна общинска администрация“ Община Габрово е класирана на трето място с 44 точки, след общинските администрации на Бургас и Добрич.

Повече информация за наградите може да прочетете на интернет страницата на Фондация за прозрачни регламенти www.ftr-bg.org

Таня Христова с награда „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 г. Община Габрово получи диплом от БАРОК