Сред мъркане, мяукане и забавни котешки щуротии тече организацията на единствения по рода си в страната карнавал-ревю и конкурс за красота на живи котки, който ще се проведе в спортна зала „Орловец” в Габрово на 16 май. Той е съпътстваща част от най-шумното, пъстро, весело и зрелищно събитие – габровския Карнавал.

За първи път в своето 14-годишно съществуване котешкият карнавал ще отвори врати и за други дребни домашни любимци: хамстери, мишки, мини зайчета, фретки, чинчили и др., с важното уточнение, че няма да се приемат влечуги и насекоми.

Домашните питомци ще бъдат оценявани от компетентно жури в различни атрактивни категории, освен приз за най-красива котка, награди ще бъдат присъдени за най-добре гледана котка, за най-добър костюм или маска на стопанин и котка, а под наслова „И аз съм котка“ ще бъдат наградени и други домашни любимци, както и деца, донесли своя любимец, за когото се грижат сами.

За участие в Карнавала са добре дошли всякакви котки. Ще се оценяват не качествата на породата и родословието, а костюмите и аксесоарите, красотата и доброто отглеждане.

Официалното откриване на събитието ще е в 11.30 часа, а  награждаването ще започне около 14.00 часа.  Фокуси с котки, показани от Мистер Сенс и Ана-Мария Тепелиева – София и още много изненади ще зарадват участниците и публиката.  Всяка предварително записана котка или домашен любимец ще получи награда и грамота.

А ето и условията за участие: котките трябва да са чисти, без заболявания и обезпаразитени. Те трябва да имат карнавална премяна или аксесоари.  Всеки участник трябва да носи постелка за клетката с приблизителен размер 60х60 см. Всички участници трябва да бъдат в спортна зала „Орловец” от 10.30 до 11.00 ч. на 16.05.2015, за да преминат през ветеринарен контрол, да им бъдат раздадени номера и да се настанят по клетките.

Собствениците на дребни домашни любимци трябва да донесат подходяща за пренасяне и показване клетка в която да бъдат техните любимци, като те също трябва да имат карнавален аксесоар, за да участват в конкурса „И аз съм котка!“

Желаещите да участват, трябва да запишат своите котки и други домашни любимци до 12.05.2015 на телефони: +35966803330,  +359878867745 – Розмари Казасова или в сайта www.bastet-bg.org

Ние габровци сме пестеливи, но не сме свидливи – ще получите огромна порция положителна енергия, гарнирана с безплатен смях!

Вход свободен!

 

Габрово ще бъде домакин на кръг от международното първенство twall® Challenge Какво ни очаква в карнавалната седмица?