Специалната награда „Добри европейски практики“ в конкурса „Кмет на годината“ получи кметът на община Габрово Таня Христова. Наградата бе връчена от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева за успешното изпълнение на проекта за воден цикъл в града. Тържествената церемония се състоя на 11 ноември в Националния дворец на културата в столицата.

„Благодаря на тези, които оцениха по достойнство положените от нас усилия. Срещнахме ентусиазъм, трудности и доза отчаяние, но вярвам, че се справяме. Важното е да привлечем тези, за които го правим – хората. Без тях нито един проект няма смисъл. Наградата е за габровци, защото подкрепиха мащабната инвестиция. Вярваме, че създаваме по-добри условия за по-качествен живот“, каза по време на награждаването Таня Христова.

снимка: Порталът на българските общини KMETA.bg

Градоначалниците от страната се съревноваваха за наградите „Кмет на  годината“ в областите – инвестиции, социална политика, евросредства, екология, туризъм, спорт. Конкурсът поставя във фокуса на общественото внимание активността на българските кметове от всички 264 общини в страната, техните добри постижения и полезни практики през изминалата календарна година.

Събитието се провежда за втори път, а основен организатор е порталът на българските общини KМЕТА.bg. Гласуването се извърши в интернет платформата на конкурса в периода 1 – 31 октомври 2014 г. Кметовете имаха право на един глас във всяка категория, за да посочат най-достойния за награда свой колега. За първа година финалната оценка и победителите бяха избрани от експертна комисия.

Таня Христова с награда „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 г. Габрово – шампион в усвояването на европейски средства