Отличие в категорията „Правителствена инициатива за насърчаване на устойчивото развитие“ получи кметът на община Габрово Таня Христова по време на четвъртата международна годишна конференция „Устойчиво развитие на строителния сектор“.

Събитието, провело се на 26 септември в столичния хотел „Хилтън“, бе част от Световната седмица за устойчиво строителство и се организира от Български съвет за устойчиво развитие.

В рамките на форума международни експерти, водещи компании и представители на научните среди споделиха своята професионална експертиза, международни практики и иновативни решения за устойчиво строителство. Сред дискутираните теми бяха инструментите за дългосрочно гарантиране на качеството и устойчивостта на недвижимите имоти и инфраструктура, както и строителните продукти и технологии в контекста на устойчивото строителство.

Българският съвет за устойчиво развитие постави началото на нова инициатива, чрез която бяха наградени най-добрите бизнес организации, зелени строителни проекти и правителствени инициативи за своя принос към насърчаване на устойчивото развитие.

Таня Христова с награда „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 г. Таня Христова с награда за добри европейски практики от конкурса „Кмет на годината“