В зала „Възраждане“ днес – денят на Карнавала, се събраха талантливи деца от цялата страна, за да участват в 13-тото издание на Националния детски фестивал на хумора „Смехоранчета“. Събитието протича в три тематични категории: хумористични танци, хумористични песни и театрални миниатюри, в които ще се представят над 211 участника.

По-късно днес малките артисти заедно с родителите и ръководителите си ще се включат в най-веселото, пъстро и шумно Карнавално шествие, което започва точно в 18.00 часа. Карнавалната картина на Националния детски фестивал на хумора „Смехоранчета“ ще водят ,,Габровските смехоранчета” и Юношеският театрален състав, който е носител на четири престижни награди от Националния фестивал ,,Малкият принц”.

Участниците тази година са: Фютчета от Варна, ,,Весел миг” – Варна, ,,Хорце” – София с ръководител Весела Генчева, най-веселите смехорански фенове от ,,Бис” - Шумен, прекрасни танцьори от Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец, клубовете ,,Радостино, ,,Гергьовче” и ,,Млад актьор”.

За трета година представителите на Общинския детски комплекс в Петрич и за 13-ти път най-веселите приятели на Хитър Петър – децата с ръководител Калинка Иванова от Севлиево, се включват и във фестивала, и в Карнавала.

Карнавалното трасе, както и разположението на коментаторските пунктове може да видите тук.

Габровският клуб „Underground Riders“ с най-много победители в Gabrovo Challenge 2014 Интерактивна карта на карнавалното трасе с коментаторските пунктове