Тази вечер концертите на открито ще започнат по-рано от обичайния час. Първи на сцената на пл. „Възраждане“ в 17.30 часа ще излязат децата от вокална група „Усмивки“ към  училище „Луи Брайл“ в София.

Младите изпълнители са на възраст между 7 и 14 години и това е второто им участие в Международния фестивал на хумора и сатирата. Габровската публика ги познава от миналогодишните Майски празници на града. Довечера те ще представят популярни, италиански и български фолклорни песни. Като солист ще се изяви Виктория Дамянова, която е носител на „Златна лира“ от тазгодишния конкурс „Орфеево изворче“.

Вокална група „Усмивки“ печели златен медал и диплом от Националния конкурс за музикално и танцово изкуство „Орфеева дарба“ през 2013 г. Тази година са носители на голямата награда от третото издание на Международния фестивал за популярна песен и танц на испански език, който се провежда в София. Училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“ в София е  държавно специално училище, в което от 1995 г. се провежда обучение и грижа за зрително затруднени деца с допълнителни увреждания. То е единствено по рода си в цялата страна.

От 18.00 часа ще бъде концертът на съставите при НЧ „Габрово-2002”. В програмата ще участват фолклорна танцова формация „Боженци”, вокална група „Настроение”, танцова школа „Лиана”, бийтбоксерите „Звукотрепачи”, фолклорна певческа формация „Гласовете на Габрово” и състава за изворен фолклор „Тотка Шандуркова”.

При дъждовно време концертът на съставите при НЧ „Габрово-2002” ще се отмени.

Концертът на звездния дует Орлин Горанов и Мариана Попова ще започне в 20.00 часа. Габровци и гостите на града ще могат отново да чуят любими поп парчета от репертоара на дуета, който няма нужда от представяне.

Освен че е обичан изпълнител и звезда на българската естрада, Орлин Горанов завършва оперно пеене и има многобройни участия по оперните сцени у нас и в чужбина, както и в театрални постановки. Една от най-новите му изяви е в пиесата „Операцията“ на Сатиричния театър „Алеко Константинов“.

Публиката познава Мариана Попова още от времето когато бе вокал на бандата „Кокомания“ със страхотните кавъри, които правиха на златни рок хитове. Тя представи България на Евровизия през 2006 г. в Атина. Досега има издадени два албума – дебютния й „New religion" през 2008 г. и дуетния „Предай нататък" от 2011 г.

Габровският клуб „Underground Riders“ с най-много победители в Gabrovo Challenge 2014 Концертите на открито от четвъртия ден на Карнавалната седмица в снимки