Мъдрото заглавие на романа на Богомил Райнов бе доказано на практика в „Нощта на литературата“ в Габрово.Въпреки проливния дъжд и ниските температури почитателите на четенето се събраха в уютното фоайе на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“, за да почетат и послушат текстове от съвременни и класически автори.

Макар и да не разбираше всичко и да изпитваше артикулационни затруднения д-р Етиен Фонтейн прочете разказа на Вазов с емоция и всеотдайност.

Преди да представи вълнуващия разказ на Мирела Иванова Светлана Кацарска умело скъси дистанция с публиката, като направи признание, че е пристрастен читател и прави това всяка вечер от 12 до 3, комбинирайки хубава книга и ароматен шоколад.

Момчетата от Априловска гимназия показаха, че любители на четенето има и в редиците на младото поколение. Начинът, по който представиха своите текстове, показа истински театрален талант, а съдържанието им искрено забавлява аудиторията.

Нежното есе, прочетено от Елена Назърова, пренесе присъстващите в един различен свят и на вълшебства и магия и на всеки от присъстващите му се прииска да има бонбон в джоба си, за да си плати за една приказка.

Обещаната изненада от журналиста Тихомир Църов стана факт и той сподели, че вярва в поличбите и в правото на всеки да бъде щастлив. Откъсът от „Алхимикът“ на Паулу Куелю, който бе подбрал, илюстрира думите му.

Поанта на литературното събитие сложи шекспировият сонет, прочетен от поетесата Елена Христова.

Габровският клуб „Underground Riders“ с най-много победители в Gabrovo Challenge 2014 Кои изпълнители ще видите на откритата сцена в четвъртия ден от Карнавалната седмица