Пунктове за гримиране и карнавални детски ателиета и ще направят Габрово още по-шарено в  навечерието на Карнавала.

Желаещите да получат професионален карнавален грим и то съвсем безплатно могат да посетят един от пунктовете за гримиране, които в карнавалния ден ще бъдат оформени до Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“. Ученици и преподаватели от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив с четка и цвят ще преобразят всеки, желаещ поне за малко да се въплъти в нечия чужда роля.

На 15, 16 и 17 май габровци или гости на града ще могат да се потопят в цветовете на дефилето, като създадат своя карнавална маска или картини върху копирна. На 15 май ателие за малки карнавалисти ще отвори врати от 14.00 до 17.00 часа на 3-тия етаж в МОЛ Габрово, а на 16 и 17 май, ателието ще бъде пред библиотека „Априлов-Палаузов“. В празничната събота котки върху коприна ще посрещат и посетителите на Карнавал-ревюто на живи котки в спорта зала „Орловец“.

Организатор на детските ателиета е габровската художничка Ива Пенчева, чиито възпитаници са автори на изложбата „Да се подготвим за Карнавала“. В навечерието на празника тя беше показана в Габрово, а на 1 юни ще гостува във Фестивалния Конгресен център във Варна. Така в деня на детето жителите на морската столица ще усетят духа и емоцията на габровския Карнавал, видян през очите на най-младите му почитатели.

Габровският клуб „Underground Riders“ с най-много победители в Gabrovo Challenge 2014 Таня Христова в „Ники Кънчев Шоу“