Тази вечер на откритата сцена на площад „Възраждане“ Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“ ще представи пред публика нов танц - „Капанчета“ по хореография на известния специалист в областта Иван Донев. Разнообразната фолклорната програма ще предложи на зрителите танци от шопския, северняшкия и тракийския фолклорни региони, както и виртуозни изпълнения на певиците и оркестъра на ансамбъла. Участие в концерта ще вземат и малките танцьори от формация „Звънчета“ при училище „Райчо Каролев“.

Малко по-късно оркестър „Габрово“ ще зарадва габровци и гости на града с обновен репертоар, в който могат да се чуят парчета като “Save the last dance for me” на Майкъл Бъбъл, “Don’t know why” на Нора Джоунс, “Crazy little thing called love” на легендарната група Куин. Тази вечер пред публиката на площад „Габрово“ ще свири и новото попълнение на габровския бенд – китаристът Момчил Косев, а вокали в последните две песни от програмата ще са ученичките от Национална Априловска гимназия Мила Добрева и Дона Вълова.

Габровският клуб „Underground Riders“ с най-много победители в Gabrovo Challenge 2014 Дъждът отстъпи, за да изгреят децата на „Габровче“