Популярни гласове от българския радио ефир ще звучат по трасето на габровския карнавал на 17 май тази година.

Любимец 13 или Наско от БГ Радио, няма да пуска любими песни за любими хора, но ще забавлява габровци и гостите на града с пиперлив хумор. Друг известен глас в ефира на радиото за българска музика също ще се материализира в третата събота на месец май в Габрово. Симо от „Стартер“ ще провокира зрителите да „четат“ саркастично карнавалните картини, дефилиращи пред погледите им.

Интересна ще е спойката между друг любим на слушателите глас - този на Ники Кънчев от Дарик Радио и габровската Светлана Кацарска, които ще си партнират като коментатори на карнавалното шествие. Велина Махлебашиева, чиито глас звучи в ефира на Българското Национално радио ще спази традицията и отново ще застане на коментаторска трибуна.

Зрителите по трасето ще се забавляват и с остроумията на старите познайници на малки и големи от Държавен куклен театър – Габрово: Илиян Иванов, който е директор на театъра и актьорите Радостина Андреева, Венелин Венков и Валя Кушева, която миналата година получи признание за работата си, след като бе избрана за почетен гражданин на града.

Седем коментаторски пункта ще бъдат разположени по продължение на цялото трасе. Централният ще се намира на площад „1-ви май“. Още пет ще бъдат поставени срещу откритата сцена на ул. „Радецка“, до сградата на НАП, до сградата на Енерго-про, на кръстовището до хотел Балкан, срещу Драматичен театър „Рачо Стоянов“ и на площад „Възраждане“.

Габровският клуб „Underground Riders“ с най-много победители в Gabrovo Challenge 2014 Премиерен танц и евъргрийни тази вечер на откритата цена на площад „Възраждане“