Има ли габровски карнавал без музика и веселие? Започваме подгряването за голямата фиеста от днес. До 17 май всяка вечер можете да си подарите концерт. Мястото е площад „Възраждане“, концертите са свободни за посещение за всички габровци и гости на града.

Днес – 12 май в 18 часа стартират с шарена концертна програма формациите на Народно читалище „Априлов-Палаузов 1861“. Модерен балет, хип-хоп изпълнители и фолклор са сред изненадите, които те са подготвили за публиката на площада.

От 20 часа започва концертът на Весела Морова. Популярната извън пределите на страната габровка изучава пеене в музикалния колеж Бъркли – САЩ. След шестгодишен престой в САЩ, където участва в разнообразни формации за джазетно и world music,  Весела се завръща в България и отскоро се изявява на родната джаз сцена. Наред с джаза тя активно въвлича състуденти в проекти за българска вокална етно музика, с които спечелват специално признание от Президента на Бъркли. Дълго време е и част от етно-рок формацията Bury Me Standing. Една година е водеща и създател на предаване за балканска музика в колежанското радио. Разпалва се по латино джаза докато е вокалистка на бостънската група “Black Sea Salsa Band”.

През лятото на 2013 стартира проект за бразилска музика “After Sunrise”, заедно с Калин Жечев (пиано), Борис Таслев (бас), Лазар Бенов (ударни) и Петър Георгиев (китара). В момента Весела Морова работи и като музикален редактор в радио „София".

Габровският клуб „Underground Riders“ с най-много победители в Gabrovo Challenge 2014 Концертите на открито в снимки