Макет на Слави Бонев ще води карнавалното шествие тази година. Така по своеобразен начин бащата на Карнавала в Габрово ще продължи да бъде част от най-важното събитие в  културния календар на нашия град.

„Слави трябва да ръководи парада най-отпред, защото той беше, е и ще си остане маякът, който освети пътя на габровския карнавал. Шоуто трябва да продължи и то продължава“, каза по този повод Драгомир Цанев – ръководител на карнавалната работилница.

Неповторимост на събитието и тази година ще придадат новите макети, сред които има огромни пет метрови фигури. Освен познатите муцуни от политическия живот на България, част от които вече са били „гости“ на карнавала, в дефилето ще се появят и новите звезди от политическия небосклон в комични пози.

По изработка на макетите в карнавалната работилница се трудят 10 души въоръжени с 10 куб. метра стиропор, 100 литра боя, 150 кг лепило, 1000 листа плътна хартия, 100 метра поцинкована мрежа за телените конструкции и още 500 кг тел, с която се изплитат обемите на фигурите.

В годината на коня, почетен участник в празничното шествие ще бъде троянският кон, който по шеговит начин ще поднесе на зрителите изненада. Каква е тя – ще разберете в самия ден на Карнавала - 17 май.

„О, времена! О, нрави!“ … Какви времена, Какви нрави? Сериозен повод  да се замислите над тези въпроси с усмивка ще ви даде Карнавал 2014.

Габровският клуб „Underground Riders“ с най-много победители в Gabrovo Challenge 2014 Герт Шатеман: Най-забележителното от неговото лице е усмивката