На 18-ти май в Габрово ще се проведе третото издание на състезанието Gabrovo Challenge City DH – единствената до този момент зрелищна надпревара с планински велосипеди в градски условия!

Състезанието се провежда като част от традиционния фестивал на Хумора и сатирата в Габрово и се очаква да предизвика огромен интерес сред състезатели и публика.

Ако и вие искате да станете част от едно от най-интересните състезания това лято, е време да отбележете с кръгче датата в календара си и да се подготвите за много силни емоции и добро настрoение!

Състезанието се провежда с подкрепата на Община Габрово под патронажа на кмета на града Таня Христова.

До този момент за участие в нетрадиционното състезание са се записали над 100 човека от цялата страна, които ще се борят за призовите места.

Трасето за състезанието тази година ще бъде много интересно, както за участниците, така и за публиката, обещават организаторите. Старта му ще бъде при Техническия университет, а финала ще бъде на площад Чардафон - в самия център на града, като цялото ще бъде разнообразено с множество стълби, скокове, виражи и интересни дървени конструкции.

Участниците в предизвикателството на Габрово ще бъдат разделени в четири отделни категории – Мъже 17+, Жени 15+, Юноши 15-16 и Хардтейл 15 +.

Състезателите, които успеят да преминат по трудното трасе за най-кратко време ще спечелят надпреварата и ще получат награден фонд от 1600 лева в брой и предметни награди, предоставен от спонсорите на събитието Rockstar Energy Drink и Гармин България.

Всеки който иска да се запише за участие в интересното предизвикателство може да го направи на www.conceptcreative.org/gabrovo до 16-ти май, а закъснелите ще могат да се регистрират и на място.

Габровският клуб „Underground Riders“ с най-много победители в Gabrovo Challenge 2014 Нашествие на чуждестранни фотографи за Карнавала в Габрово