В рамките на усилията за засилване на културния обмен и взаимното запознаване с различни културни общности, по примера на много европейски градове, за втора поредна година на 14 май в България ще протече събитието Нощ на литературата.

В инициативата участват редица чуждестранни културни институции. Литературни четения и виртуална среща със забележителни европейски писатели ще има в градовете София, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Перник, Плевен, Пловдив, Русе. По света това е осмото издание на литературния хепънинг, за Габрово е второ поредно включване.

След успешното представяне миналата година, когато известни личности от Габрово четоха любопитни откъси от популярни европейски автори на откритата сцена на ул. „Радецка”, тази година се надяваме Нощта на литературата да спечели още повече свои съмишленици и почитатели.

Каним всички страстни читатели да се включат и да станат част от  литературния празник на 14 май, от 19 часа на ул. „Радецка”.

Габровският клуб „Underground Riders“ с най-много победители в Gabrovo Challenge 2014 Екстремно спускане с велосипеди до центъра на Габрово