Концертът на Foltin е една от изненадите в карнавалната седмица на Габрово. Той ще се състои на 14 май, на пл. Възраждане и на него ще бъде представен за първи път в България новитя им албум АНТИТЕЛО. Начален час – 20:00.

Foltin /Македония/ е група с необичаен състав, чиято музика е трудно да се определи. Всеки опит да бъде характеризирана с един музикален жанр - етно-пънк, диско или други, не би бил много успешен.

Foltin описват себе си като псевдо-емигрантско кабаре и често концертите им се превръщат в истински спектакли.

Групата съществува от 1995 г. и досега има седем албума. Членовете й Пеце Николовски (кларинет), Бранислав Николов (вокал, китара), Пеце Трайковски (акордеон), Гоце Йовановски (бас), Славчо Йовев (барабани) и Мариян Станик (перкусии), определят музиката си като нереално страстна и духовита, характеризираща се с танцувална обстановка, която постигат с бързи македонски ритми.

Въпреки че Foltin използват стандартни музикални елементи, техният подход при създаването на атмосферата е непредвидим и преди всичко оригинален в своята музикална идентичност на англо-македонски хибрид, сблъсък между Изтока и Запада.

Езикът им е въображаема смес или фонетична имитация на световни езици като: испански, френски, румънски, португалски и други. Доста често музикантите работят по музика за театрални постановки, в които те са известни със създаването на околния звук.

Групата е известна и с участието си в редица музикални и театрални фестивали в Македония, Хърватска, Италия, Австрия, Чехия, Франция, Германия,Англия, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, България, Унгария, Франция, Ливан.

През годините печелят не една награда и смело крачат към върха, търсейки нови и интересни проекти!

http://www.myspace.com/foltin