Третата седмица на май определено ще е карнавална, но и театрална. Любители на драматичното изкуство, жители и гости на Габрово ще имат възможност да посетят петото издание на Международния фестивал на спектаклите за един актьор „BGMOT“.

Събитието, което по традиция се организира от Драматичен театър „Рачо Стоянов“, ще се проведе от 13 до 16 май тази година и е с подкрепата на Министерство на културата и Община Габрово. Ще гостуват театрали от Израел, Русия, Унгария, театър „София“ и софийският Сатиричен театър, Драматичен театър - Пловдив и Куклен театър - Стара Загора.

Мариан Вълев този път няма да е „под прикрите“ и ще представи пред зрителите моноспектакъл по текст на Ерик Богосян, познат у нас с култовата си пиеса „Секс, наркотици и рокендрол“.

Носителят на наградата „Аскеер” 2013 за изгряваща звезда - Димитър Живков, ще играе в едно от предложенията на Сатиричен театър – София. Габровската публика ще види и авторския спектакъл на Мариела Станчева, създаден по унгарски разкази.

Моноспектакълът на Контраст филмс има номинация „ИКАР“ 2014 за куклен театър и е отличен с пет награди на Международния куклен фестивал за възрастни „Пиеро“ 2013. В него участва Христо Таков, който е носител на наградата за мъжка роля на фестивала „Пиеро” 2013.

Програмата на петото издание на Международния фестивал на спектаклите за един актьор „BGMOT“ може да видите тук.

Габровският клуб „Underground Riders“ с най-много победители в Gabrovo Challenge 2014 Остават 10 дни до голямото събитие