Община Габрово е отличена за принос в развитието на туризма в Република България в Национален преглед-конкурс „Общините за развитието на туризма”.

Архитектурно-етнографският комплекс „Етър”, Архитектурно-историческият резерват „Боженци” и Народно читалище „Габрово - 2002" бяха отличени с грамоти за принос в съхраняването на българските традиции.

В същия конкурс АЕК „Етър” е номиниран в категория „Традиции”, като най-активно дружество, работещо за съхраняване на културно, историческо, археологическо наследство, обичаи, занаяти и традиции. В категория „Гостоприемство”, като най-добро място за настаняване за алтернативен туризъм, е отличена „Стефанина къща” в с. Боженци, а габровската механа „Габъра” е отличена в категория „Кухня” сред най-добрите заведения за обществено хранене.

Наградите на Община Габрово и на читалище „Габрово - 2002" бяха връчени на заместник-кмета инж. Климент Кунев на специална церемония, проведена на 27 септември в Пловдив, по повод Международния ден на туризма.

Първият национален преглед-конкурс „Общините за развитието на туризма”, в който участие взеха 70 общини, беше обявен от заместник-министър Иво Маринов на годишната среща на кметовете на общини по проблемите на туризма във Велко Търново. Конкурсът е инициатива на програма „България Ви очаква”, www.welcometobulgaria.biz и изданието „ЕвроРегион”. Организира се със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Целта на конкурса е да покаже какво е постигнала всяка община в сферата на туризма и да демонстрира условията за развитие на този бранш – атракции, музеи, природни и архитектурни забележителности, екотуризъм, настаняване и заведения.

Таня Христова с награда „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 г. Таня Христова отличена за кмет-реформатор