Над 12 000 стръка теменужки, 2 200 броя паричка, 1 700 броя незабравки и 500 броя селене,  ще бъдат използвани за цветните фигури на територията на град Габрово в рамките на започналото есенно зацветяване.

Община Габрово се обръща към всички жители и гости на града с апел да пазят цветните градини и паркове, защото от нас зависи градската среда да е по-хубава, по-богата и приветлива. Съгласно чл. 19, т. 2 от  „Наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на територията на община Габрово“, в обществените зелени площи се забранява късането и изкореняването на цветя и храсти, повреждането на декоративни фигури. За нарушения на разпоредбите на наредбата глобите са от 200 до 5 000 лева.

Умоляват се всички, които забележат прояви на вандализъм не само по отношение на цветните площи, но и към паметници и обекти от обществена полза и значение, да подадат сигнал в общинската администрация на телефон 070014410 (на цената на един градски разговор) или да пишат на адрес: protocol@gabrovo.bg.

Заповед за режим на водата в с. Междени и с. Узуните Дезакаризация на територията на града