Две нови табла със снимки на участници в творческите атракции от Дните на градското планиране са добавени към изложбата на площад „Възраждане“. На тях могат да бъдат видяни най-интересните моменти от различните работилници, в които талантливи млади хора демонстрираха творчество, креативност и разбира се – много настроение.

На 20 април 2013 г. на площад „Възраждане“ под пръстите на 30 деца от габровската школа за приложно изкуство с ръководител Ива Пенчева се роди най-дългата пролетна рисунка от коприна. Как да изработим оригами показа на малки и големи модераторът Теодора Узунова, а всички заедно изпъстриха пространството с цвят и форми.

Работилница „Павилион кашон“ и участниците в нея показаха на всички присъстващи как сами можем да си направим полезни вещи за дома като детски съоръжения, поставки за телевизор, маси и столове, използвайки за материал употребявани кашони. Модератори на работилницата бяха архитектът Станимир Семов и скулпторите Михаил Черкезов и Нели Димова.

В строителство на миниатюрни сгради с блокчета итонг се състезаваха 8 отбора по 4 човека. Участниците доказаха, че от строителни кубчета могат да се създадат истински шедьоври на архитектурата като тунел под Шипка, храм на информацията, дом на доброто и дори нов летен театър.

Събитието Дни на градското планиране, част от което бяха и творческите атракции на площад „Възраждане“, бе организирано в периода 18 - 20 април от Областен информационен център – Габрово съвместно с Община Габрово и медийното партньорство на „Градът медиа груп“ и вестник „Строителство ГРАДЪТ“.

 

 

Лятна международна академия за драматургично писане “Да умреш от смях” 29 юли – 9 август 2017 Боженци – Габрово – София, България Участници в VIII Международен пленер по живопис „Боженци 2013”