С представление в квартал Бичкиня стартира втория сезон от поредицата Празници по кварталите, с които проект ”Габрово- индустрия за нова градска култура” креативно и иновативно оповестява наближаването на Големия празник – Карнавала на 18 май.

В читалище „Св.Св. Кирил и Методий” жителите на квартала подгряха с карнавално настроение, поднесено от участниците в работилниците по сценични и визуални изкуства, създадени в рамките на проекта. С една истински артистично поднесена дандания бе обявена темата на тазгодишния карнавал - „Двойници”, под надслов „Шоуто трябва да продължи”. На сцената на читалището артистите обявиха и карнавалния конкурс за двойници, както и специалната привилегия, която получават победителите.

А карнавалната дандания продължава с пълна пара тази вечер, когато тя ще се пренесе в квартал „Младост”, на сцената на Тера МОЛ от 18.00 ч. Танци, скечове, бийтбоксери  и празнично настроение очаква публиката на мобилния артистичен тийм.

Утре, в 10:30 ч. на площад „Възраждане“ жителите и гостите на Габрово ще имат възможността да присъстват на поредната изява на ателиетата по изкуства, които след това ще се отправят към квартал „Падало “ по улица „Аврам Гачев“ и ще заразяват с предкарнавално настроение всички по пътя си „там край реката“…

Карнавалът свърши! Да живее Карнавалът! Удължава се срокът за участие в конкурса за водещи на Карнавалното шествие