Енергийната общност (ЕО) се реализира по инициатива на Община Габрово и ще включва партньорство между Общината, физически и юридически лица и малки и средни предприятия (МСП). Стойността на инвестицията за изграждането на ВЕИ е 180 000 лв., а местоположението на инсталацията ще бъде на Регионалното депо за неопасни отпадъци. Енергийната общност ще се сформира за период от 10 години.

В тази връзка Община Габрово отправя публична покана към всички физически лица, местни органи, включително общини, неправителствени организации и малки или средни предприятия да се включат в ЕО. Поканата е в два етапа, като първият е отворен само за участници, регистрирани на територията на община Габрово, а вторият – за участници и от други региони на страната.

Финансовото участие на физическите и юридическите лица може да  бъде в размер не по-малко от 500 лева и не повече от 5000 лева.

Процедурата по включване в ЕО се осъществява по електронен път, като заинтересованите лица изпращат Декларация по образец – приложение към настоящата покана на e-mail: t.popov@gabrovo.bg. След потвърждение от страна на Община Габрово се пристъпва към сключване на Споразумение.

Настоящата покана е със срок до 31 януари 2024 г. или до набавяне на нужните средства.

Набавянето на необходимите средства ще се осъществи в рамките на два етапа.

Първи етап: от отправяне на поканата до 22 декември 2023г., отворен само за участници, регистрирани на територията на община Габрово.

Втори етапот 22 декември 2023г. до 31 януари 2024г., отворен за участници, регистрирани на територията на страната.

КЪМ 15 ЯНУАРИ 2024г. КАПИТАЛЪТ, НЕОБХОДИМ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ВЕИ ИНСТЛАЦИЯТА, Е ОСИГУРЕН. ПРОЦЕДУРАТА ПО НАБИРАНЕ НА УЧАСТНИЦИ В ЕНЕРГИЙНАТА ОБЩНОСТ Е ЗАТВОРЕНА!

Покана за участие в Енергийна Общност Габрово
22.03.2024

Споразумение за участие в Енергийна Общност Габрово