Професията на архитекта е толкова позната и същевременно толкова неясна. Архитектите са творци, те изразяват себе си чрез сградите, които проектират. Често пред професията им стоят сериозни предизвикателства, още повече, когато работата е свързана с опазване и развитие на архитектурното наследство.

Димка Пенчева е един от малцината габровски архитекти със специализация за опазване на културното наследство и с правоспособност да проектира паметници на културата. Тя взе участие в проект СИНЕМА на Община Габрово, чиято пилотна локация е кв. „Шести участък“.

Как се работи за възраждането на историческото ядро на града ни, кои са най-интересните места в квартала и защо си струва човек да започне малък бизнес там ще научите от разговора с Димка Пенчева в предаването „Часът на Габрово“ по радио „Бумеранг ФМ“.

Пълен запис на интервюто можете да чуете в звуковия файл:

Започва международната научноприложна конференция „Регионално развитие, културни коридори и медии“ - "Часът на Габрово" /07.09.2023 г./ Послание за мир в инициативата "Бял гълъб"– „Часът на Габрово“ /28.03.2022 г./