Кандидатстудентската кампания за новата академична година 2022/2023 на Технически университет – Габрово беше тема на предаването „Часът на Габрово“ по радио „Бумеранг ФМ“ на 28 февруари 2022 г.

Ректорът проф. д-р инж. Илия Железаров анонсира новите специалности, водещите профили, към които се ориентират бъдещите студенти, и начините за кандидатстване.

Акцент в разговора беше широко коментираната идея на Министерството на образованието и науката за сливане на университети и създаване на мегаструктури, което според проф. Железаров трябва да бъде подложено на задълбочен дебат между всички заинтересовани страни.

Ректорът представи също предстоящото обновяване на материалната база на ТУ след втори спечелен проект по програма „Красива България“ и обособяването на споделено пространство, което студентите да ползват като център за предприемачество.

Пълен запис на интервюто можете да чуете в звуковия файл:

Историята на Габровския девически манастир „Св. Благовещение“ - "Часът на Габрово" /25.03.2024 г./ Арх. Димка Пенчева за предизвикателствата на професията – „Часът на Габрово“ /17.03.2022 г./