Проект „Танцувай, спортувай и се забавлявай в Габрово“ спечели финансиране по Програма Култура на Община Габрово и ще се изпълнява през летните месеци. Проектът на Сдружение „Инкансамбле“ е насочен към всички възрастови групи. Целта му е да създаде възможност за спорт и танци на всички граждани на открито през топлите месеци на 2021 година, което е повече от необходимо в продължаващата над 1 година пандемична обстановка. Събитията ще бъдат с цел да възвърнат доброто настроение на иначе забавния габровец, възможност за социална адаптация, физическа активност и забавление с различни хора, под звуците на разнообразна музика, дори в условия на пандемия. Предвидени са както уроци от местни артисти, така и анимации, които неангажиращо да допринасят за движение и добро настроение.

Очакват ни уроци по салса,бачата, регетон денс фитнес и модерни танци.

Общата стойност на проекта е 10 хиляди лева, като съфинансирането от страна на Община Габрово е в размер на 8 хиляди лева.

Макет на „Шести участък“ отпреди век и половина допълва проекта „Мини Габрово“ Художникът Диян Павлов и „Творителница О`Писменехъ“ – Плевен гостуваха в Габрово по проект на РБ „Априлов – Палаузов”