„Чувство за хумор“ е името на идейното предложение, което получи финансиране по Програма Култура на Община Габрово. Проектът ще се изпълнява от музей "Дом на хумора и сатирата".

“Чувство за хумор” ще бъде видео поредица, в която ще бъдат създадени 20 хумористични видео истории с популярни личности, посветени на Музея на хумора и сатирата, Габрово и Габровския карнавал. Тя ще се разпространява в медийна и дигитална среда.

Поредицата ще се разпространява под формата на кратки видеа с различна продължителност - (1,2,5,7,10 минути) - в зависимост от историите и функционалността на различните дигитални канали. Видеата ще се появяват периодично във Facebook,  Instagram, YouTube, в сайта на Музея на хумора и в различни медии, които проявят интерес към кампанията.

Всяко видео ще съдържа кратка собствена история, споделен разказ, любим виц, кратък скеч, гег, смешка или послание свързано с Музея на хумора, Карнавала и Габрово.

В проекта ще участват артистите Любо Нейков, Кръстьо Лафазанов и Елена Лафазанова, Стефан Щерев, Стефан Вълдобрев, Ненчо Илчев, Искра Ангелова, Лара Златарева карикатуристите Христо Комарницки и Чавдар Николов, журналистите Ива Дойчинова и Любен Дилов, режисьорите Теди Москов и Димитър Коцев-Шошо, илюзионистът Дани Белев и др. популярни и авторитетни писатели, артисти и общественици свързани с хумора.

Общата стойност на проекта е  13 800 лв. Средствата, предоставени по Програма Култура – 9 660 лв.

Макет на „Шести участък“ отпреди век и половина допълва проекта „Мини Габрово“ „Инкансамбле“ спечели проект по Програма Култура