„Театър на сетивния лабиринт“ е името на идейното предложение, което получава финансиране по Програма Култура на Община Габрово. Проектът ще се изпълнява от фондация "Зад кадър".

Целта на проекта е да спомогне за разкриването на културния, социален и икономически потенциал на квартал „Шести участъл” чрез символна трансформация на мястото с помощта на театъра на сетивата. Инициаторите предлагат разработване (с включено обучение), тестване и публично представяне на модел на общностна инициатива, която да положи началото и да провокира следващи действия за обживяване на квартала и превръщането му в привлекателна и желана територия за живот, бизнес и приятно прекарване на свободното време. В основата на модела стои Театърът на сетивата,  едно от най-иновативните направления в съвременното изкуство. Специфичното за него е че работи и активира всички сетива на участниците – зрение, слух, обоняние, осезание и дори вкус, което стимулира развитието на въображението, креативността и асоциативното мислене, а самата публика става главен герой и активен участник в творческото взаимодействие. Процесът ще включва модул обучение и ще завърши със спектакъл, отразяващ спецификата и историята на квартала.

Общата стойност на проекта е 11360 лв. Средствата, предоставени по Програма Култура – 9010 лв.

Макет на „Шести участък“ отпреди век и половина допълва проекта „Мини Габрово“ "Дом на културата - визуално съхранение" - проект на "Росина Пенчева ЕООД"