Инициативата "Синьо лято" е с културно-образователен характер и е насочена към младежите с творчески заряд. Основната цел на платформата е насърчаването на ученици да интерпретират живота в условията на социална изолация, посредством алтернативните фотографски процеси и аналоговата фотография.

През летните месеци на 2021г десет селектирани млади автори ще имат възможността да посещават организирани семинари, посветени на фотографията и да работят в лаборатотията на RadLab Studio по изготвянето, заснемането и отпечатването на своите проекти .Всеки участник в платформата ще работи със свободно избрана тема, която смята за значима и репрезентативна на живота и промените, настъпили в него, следствие на изолацията и социалните последици от пандемията на covid-19.

Включвайки се в „Синьо лято“, младите фотографи ще са поставени пред непознати за тях техники и споделени предизвикателства. Скоро очаквайте повече информация!

Проектът “Синьо лято” се осъществява в партньорство с Община Габрово и се съфинансира от Програма Култура.

Общата стойност на проекта е 12 760 лв. Средствата, предоставени по Програма Култура – 9960 лв.

Макет на „Шести участък“ отпреди век и половина допълва проекта „Мини Габрово“ РБ "Априлов-Палаузов" с проект „От хартията до книгата…и след това”