Участието в благородни каузи помага за личния и професионален растеж

1. Представете се -  Казвам се Деница Миларова и съм от Габрово. Основател съм на кампания за събиране на пластмасови капачки за моя роден град - "Капачки за Габрово".

2. Вие сте отличени в категорията "Устойчива кампания" за организирането и реализирането на кампанията "Капачки за Габрово", която се реализира с подкрепата на Център за работа с доброволци към Община Габрово. Разкажете повече за тази инициатива?

"Капачки за Габрово" е истинска зелена благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки. С получената сума от предаването им за рециклиране, ще бъдат закупени уреди и медикаменти за отделенията по Неонтология и Детско отделение на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" - гр. Габрово. За да бъдат ползвани от всички нуждаещи се габровски дечица. Зад нея стои също и идеята за опазване на околната среда чрез възпитания от ранна възраст в разделно събиране на отпадъците и важността от това, но и иновативен начин за благотворителност от привидно ненужни неща – пластмасови капачки.

3. Реализирането на подобна инициатива изисква значителни ресурси – време, усилия, труд, но Вие не отказвате. Защо?

Това, че в даден момент една майка ще бъде по-спокойна, защото има апаратура за нейното детенце, и именно аз съм допринесла за нейното спокойствие. То времето, усилията и трудът са без значение.

4. Какво Ви дава доброволчеството?

Може би най-ценното нещо е, че участието в благородни каузи ми помага да науча различни неща за хората и културата, които водят до моя личен и професионален растеж.

5. Кой е най-ценният за Вас урок от доброволчеството?

Доброволците често откриват скрития си талант и страст, а това директно подобрява самочувствието и усещането за принадлежност към света.

6. Какво е Вашето послание към габровци?

Събирайте и предавайте Вашите капачки, за да постигнем нашата цел възможно най-скоро. И не на последно място БЪДЕТЕ ЗДРАВИ! 

Терапевтичен център „Свети Илия“ – „Доброволец на годината – Габрово`2021“ Група "Toxicity" - „Доброволец на годината – Габрово`20“