Намерете време за Добро!

1. Представете се -  Казвам се Татяна Пеева. За втори път се включвам в кампанията "Изплети топлина" заедно с моето семейство.

2. Вие сте отличени в категорията "Участие в национални кампании" за включването Ви към инициативата "Изплети топлина". С какво Ви привлече кампанията?

Първо името ми грабна вниманието, а след това и самата кауза зад него – да се помогне в студените и мразовити месеци на хората без дом.   

3. Реализирането на подобни инициативи изисква ресурси – време, труд, усилия. Какво ви мотивира да работите?

Времето никога не ни достига, все бързаме и гоним нещо, но пък сме от щастливците с топъл дом и близки хора. Прозаично звучи, но мисълта, че с нещо малко можеш да направиш много за някого е това, което ме кара да се включвам в подобни инициативи. Моето шалче се надявам да е като прегръдка за някого! С това свързвам плетенето – топла стая, чайчето на баба и шарените ѝ кълбенца... Да знаеш, че можеш да промениш всекидневието на някой, който не може да се справи сам в този момент.

4. Какво Ви дава доброволчеството?

Признавам си, че се чувствам удовлетворена и спокойна, когато знам, че някой се е възползвал от моя грижа или жест. Добрата воля  е нужна на всеки.

5. Кой е най-ценният за Вас урок от доброволчеството?

Най-ценното за мен е усещането за съпричастност и грижа. Хубавото е, че доброволчеството не се свързва винаги със страданието.  Няма значение къде живееш, с какво се занимаваш – винаги можеш  да  дариш от времето и знанията си!

6. Какво е Вашето послание към габровци?

Намерете време за Добро!

Терапевтичен център „Свети Илия“ – „Доброволец на годината – Габрово`2021“ Деница Миларова - „Доброволец на годината – Габрово`20“